20 januari 2021

Geef inbrekers geen kans na de lockdown

Als we iéts positiefs te danken hebben aan de corona crisis, is het wel dat het aantal inbraken vorig jaar fors gedaald is. Dat blijkt uit een rondvraag bij de grootste politiezones van ons land.

Daar is een logische verklaring voor. Omdat we overdag en ’s avonds vaker thuis zijn, is het voor dieven moeilijker om ongezien in te breken. Ook de avondklok schrikt hen af, het is lastiger om na middernacht ongezien op straat rond te lopen door de extra politiecontroles die nu plaatsvinden.

De trend werd vooral duidelijk in maart, toen de eerste lockdown van start ging. In de maanden juli en augustus kwamen er opnieuw meer meldingen binnen van inbraak. Dat is geen toeval, het zijn namelijk de maanden waarin de regels omtrent horeca en telewerk versoepeld werden!

Graag willen we u op het hart drukken om waakzaam te blijven. Zeker wanneer de maatregelen opnieuw versoepelen, zullen inbrekers terug hun kans grijpen. Het is dus verstandig om uw huis optimaal te beveiligen voor het einde van de lockdown.

Met behulp van een Security expert zorgt u ervoor dat uw familie en persoonlijke spullen veilig zijn. Vind hier een Security expert in uw buurt en maak een afspraak.

Recente blogberichten

04 maart 2021
Wat te doen bij inbraak?
Lees meer
11 december 2020
Zo houd je het brandveilig in december
Lees meer
10 november 2020
Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden?
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.